Brood en Spelen

Brood en Spelen

Nieuwe perspectieven voor het platteland

De prijsvraag Brood en Spelen doet een beroep op boeren en ondernemende grondeigenaren: Ontwikkel samen met ontwerpers en anderen met vernieuwende ideeƫn perspectieven voor het platteland. Initiatiefnemers Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) en Berno Strootman (Rijksadviseur voor het Landschap) roepen grondeigenaren in Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland en ontwerpers op om gezamenlijk radicale, realistische en realiseerbare voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

We zijn er trots op de initiatiefnemers van de winnende inzending Weet wat je Eet van dienst te zijn om hun voornemens om te zetten in een ambitieus en haalbaar plan. Dit doen we samen met Giesen Architecture en consultant innovatieve landbouw Eveline Stilma.

Het concept beoogt een rendabel, natuurinclusief, coƶperatief gemengd bedrijf met onder andere ruimte voor rijenteelt, voedselbos, eenjarige teelten en ruimte voor (kleinschalige) veehouderij.
Verschillende ondernemers zijn verantwoordelijk voor verschillende onderdelen van het bedrijf, waarbij het huidige erf de kern van het geheel zal vormen. Het gehele bedrijf moet circulair werken, waarbij grondstoffen, water en energie zoveel mogelijk afkomstig zijn van eigen grond.