Energietransitie
De energie-infrastructuur van Nederland ondergaat momenteel een enorme transitie en wordt klaargestoomd voor een duurzame toekomst. Hierin moeten woningen, industrie en vervoer worden voorzien van groene energie.
De Rijksoverheid werkt samen met de betrokken partijen aan de bouw van nieuwe hoogspanningsverbindingen, de aanlanding van wind op zee, buisleidingen voor waterstof en CO2 en mogelijk zelfs nieuwe kerncentrales. Deze projecten zijn in volle gang. Tegelijkertijd neemt de complexiteit daarbij ook toe. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte of de aanwezigheid van waardevolle landschappen en natuurgebieden.
Hofstra|Heersche ondersteunt namens de RVO de betrokken ministeries bij het inzichtelijk maken van de ruimtelijke implicaties van de energietransitie. In regionale dialoogsessies gaan we het gesprek aan met lokale stakeholders. Hofstra|Heersche faciliteert dit gesprek door inbreng van ruimtelijke expertise, zowel op kaart als in het proces. De nadruk ligt daarbij op de nationale energieclusters Noord-Nederland (Eemshaven/ Delfzijl), het Noordzeekanaalgebied, Chemelot, Rotterdam-Moerdijk & Zeeland/ West-Brabant.