Groene kennis en publicatie

Soms is het tijd voor reflectie. Even een pas op de plaats om te kijken waar we vandaan komen en waar we naar toe willen. Daarom verdiepen wij ons geregeld in thema’s uit ons vakgebied of thema’s die een nauwe relatie met ons vakgebied hebben. Dit leidt tot heldere publicaties in woord en beeld.

Iconen Dienstverlening 170815-12

 

 

 

 

 

We willen leren van onze voorgangers. Maar ook van de mensen die onze ontwerpen uitvoeren en beheren. Voor ons is dit een manier om kruisbestuiving op gang te brengen. Tussen theorie en praktijk, maar ook tussen verschillende vakgebieden. Omdat daar nieuwe oplossingen ontstaan en onvoorziene kansen liggen. Zo houden we onze kennis op peil, het vakgebied actueel en brengen we nieuwe inzichten naar de mensen. Zo hebben wij al veel werk verricht voor kwekers, bloembollentelers, boeren, architecten, grafische vormgevers, aannemers en particulieren.

Iconen Dienstverlening 170815-18

 

 

 

 

 

‘Om het Parkbos te kunnen ontwerpen hebben Jan en Niels een paar maanden hun intrek genomen op het kasteel. Dat gaf ze de mogelijkheid zich echt te verdiepen in het kasteelpark, ontworpen en uitgevoerd door Copijn, en het ontwerp voor het nieuwe Parkbos mede daarop te inspireren.

Door hun aanwezigheid op het kasteelpark konden ze goed zien op welke manier het park door bezoekers wordt gebruikt.

Ik vond het geweldig om in het nieuwe ontwerp te zien hoe lanen uit het kasteelpark door Jan en Niels visueel zijn doorgetrokken in het ‘nieuwe’ ontwerp, waardoor er een modern plan ligt met hele duidelijke verwijzingen naar de historie van het gebied’.

Annetta de Jong. Directeur Kasteel de Haar, Haarzuilens

Beslissers 170815-10