Realiseer uw opgave

Wij helpen u bij het realiseren en begeleiden van complexe ruimtelijke plannen. Maak daarbij gebruik van onze brede ervaring op het vlak van ruimtelijke planvorming en onze kennis van interactieve planvormingsprocessen. Wij leveren ontwerpoplossingen op maat die passen bij de context en beantwoorden aan de vraag. Met persoonlijke betrokkenheid, passie én enthousiasme.

Zo maken wij ook úw landschap.

 


Wie zijn we?

Jan Heersche en Niels Hofstra vormen samen Hofstra|Heersche landschapsarchitecten. Twee ontwerpers in hart en nieren met een voorkeur voor een praktische aanpak van complexe problemen. Sinds de oprichting in 2012 zijn zij betrokken bij een breed scala aan ruimtelijke opgaven in het gehele land.

De landschapsarchitecten van Hofstra|Heersche geloven in samenwerking. Met de opdrachtgever, bewoners, gebruikers en beheerders van stad en land. Wij geloven dat uit samenwerking de beste ideeën ontstaan, die leiden tot uitvoerbare plannen met draagvlak. Dit doen wij door te werken vanuit het veld. Samen met alle belanghebbenden. Wij zijn zichtbaar, aanspreekbaar en staan open voor dialoog.  Door deze werkwijze brengen wij de juiste oplossing op de juiste plaats. Dat is leuker, kosteneffectief, bespaard tijd en resulteert in doordachte plannen met draagvlak.

Naast onze ontwerpactiviteiten dragen we graag bij aan het overdragen van kennis op de nieuwe generatie ontwerpers. Daarom zijn we beide actief als stagebegeleider en gastdocent aan oa. VanHall Larenstein, Universiteit Wageningen en de NHTV Academie voor Stedebouw.

Wij staan als landschapsarchitecten geregistreerd in het Architectenregister. Hierdoor kunt u rekenen op onze kwaliteit.Zo maken wij landschap.


Samen met haar bewoners en gebruikers.


Aan de keukentafel, in het veld.Wat opdrachtgevers zeggen
Sterk is jullie betrokkenheid bij het landschap. Tegelijkertijd kunnen jullie je verplaatsen in de situatie van de agrarische ondernemer. Zo ontstaat een win-win situatie.’

Gert-Jan Festen, specialist ruimtelijke ordening en milieu bij Rombou BV


Hofstra|Heersche luistert met plezier naar de vele partijen die in het project betrokken zijn, om vervolgens met mooie en realistische oplossingen te komen. Zo realistisch, dat we ze inmiddels hebben uitgevoerd’.

Fred Rodenbach. Recreatie Noord- Holland

Het is niet meer dan logisch dat het frisse en actieve ontwerp van de hand van deze ontwerpers komt’.

Sander Rijksen. Projectmanager. Projectmanagement bureau gemeente Utrecht

Om het Parkbos te kunnen ontwerpen hebben Jan en Niels een paar maanden hun intrek genomen op het kasteel. Ik vindt het geweldig om in het nieuwe ontwerp te zien er een modern plan is ontstaan met hele duidelijke verwijzingen naar de historie van het gebied’.

Annetta de Jong. Directeur Kasteel de Haar, HaarzuilensOnze opdrachtgevers


Gevestigd in Haarlem én Nijverdal

Om onze opdrachtgevers goed te kunnen bedienen hebben we twee vestigingen op een multifunctionele locatie. Vanuit onze ateliers bieden we ruimte voor overleg, creatieve sessies en presentaties. In onze ateliers werken we in een creatieve werkcultuur en samen met verschillende aanverwante disciplines.

U bent van harte welkom voor een goede koffie of gezamenlijke lunch.


Volg ons op sociale media

Volg ons bij alles wat we doen en put inspiratie uit onze beelden.


Maak jij ons leuke erfgoedteam weer compleet? Wij zijn op zoek naar een adviseur erfgoed voor onze prachtige gemeente. Een gemeente rijk aan veel bijzonder erfgoed. Heb je verstand van monumenten en liefst ook van duurzaamheid: solliciteer!
https://www.werkeningelderland.nl/vacature/78013/adviseur-erfgoed-56452/

Laad meer tweets…

Spreekt onze werkwijze u aan en kunnen we u verder helpen?

Neem contact met ons op via de gegevens op onze contactpagina.