Particulier groen

In opdracht van particulieren en hoveniers ontwerpen wij grote tuinen. Het ontwerpen hiervan past in de lange traditie van de tuin- en landschapsarchitectuur. Denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse villatuinen uit de Renaissance of de slingertuinen bij de Groningse herenboeren. Onze kennis van al deze ontwerpmiddelen wenden wij graag aan om uw droomtuin te realiseren.

Iconen Proces Tuinen

Samen met u verkennen we vrijblijvend de mogelijkheden. We bespreken uw ideeën, wensen en praktische randvoorwaarden. Op basis hiervan gaan we aan de slag en maken we een schetsontwerp op maat. Het geeft een goede indruk van de mogelijkheden voor uw toekomstige tuin. Het is voorzien van een staalkaart van materialen en beplantingen. Dit plan bespreken we ter plekke.

plattegrond schetsmodel

Aan de hand hiervan werken we de schets uit in een uniek ontwerp op schaal. We beschrijven de materialen en beplantingen die het best uitdrukking geven aan het ontwerp.

Het ontwerp is nu klaar. Op basis hiervan kan uw tuin exact gerealiseerd worden. Naar wens kunnen wij de realisatie ter hand nemen of de uitvoering begeleiden.

Icoon Tuinen

Staalkaart van beplantingen.

 

Wagner

Tot slot kunnen wij toezien op de juiste uitvoering en kunnen wij dankzij onze contacten met (boom-) kwekers bijzondere en goede kwaliteit beplanting leveren. Door een voordelige levering kunt u hiermee de ontwerpkosten terugverdienen.

Voorbeeld van een beplantingsplan, compleet met sortimentslijst.

Hofstra Beplantingsplan